vineri, 17 februarie 2017

Mauritius, impresii de călătorie – partea a patra


Au trecut mai mult de trei săptămâni de când am ajuns în Maurtius dar chiar şi după acest timp am reuşit să găsim lucruri care să ne impresioneze plăcut, vă lăsăm să le descoperiţi şi voi.  

Ile aux Cerfs

Este o mică insulă în partea de est a Mauritiusului, ce se întinde pe aproximativ 100 de hectare. Nisipul alb, laguna impresionantă şi nenumăratele posibilităţi pentru sporturi acvatice fac din această insulă un “Mic Colţ de Rai”. 

Dupa denumire ar trebui sa fi găsit şi caprioare pe insulă dar din păcate acestea au dispărut cu mult timp în urmă din cauza vânatului excesiv. 

Ile aux Cerfs este foarte vizitată de turiştii ce vin în Mauritius de aceea la toate agenţiile există excursii de o zi pentru a o vizita, poţi alege pachetele cu barca de viteză sau cele cu catamaranul, noi am ales pe cel din urmă şi am fost foarte plăcut impresionaţi. 











Port Louis 

Port Louis este capitala  insulei şi cel mai mare oraş de aici, foarte importante pentru economie sunt: activităţile portuare, turismul și sectorul de producție (textile, produse chimice, materiale plastice şi produse farmaceutice ).

Dacă ajungi în Port Louis îţi recomandăm sa treci pragul Muzeului de istorie naturală unde poţi vedea peste 25 de specii de păsări originare din Mauritius, (dintre care doar 9 au supravieţuit activităţilor oamenilor deşi sunt şi acestea clasificate ca fiind pe cale de dispariţie) şi peste 100 de specii de pești care există în apele mauritiene.
Câteva atracţii foarte renumite ce poţi admira în acest muzeu sunt: scheletul păsării Dodo, ce este considerată simbolul insulei dar din păcate a disparut acum cateva sute de ani; Ţestoase gigant ce puteau căra chiar şi doi oameni pe carapace; Câteva oase ale "păsării elefant", Aepyornis din Madagascar a cărei greutate era de peste 400 de kg; Fosila Archaeopteryx "pasărea-reptilă" ce a fost donată de British Museum şi a fost decoperită pe teritoriul Germaniei de astazi.

Te poţi plimba şi prin Caudan Waterfront, este un centru comercial situat exact pe malul oceanului, unde vei putea vizita şi Muzeul Blue Penny care are o colecţie importantă de timbre ce conţine două dintre cele mai preţioase timbre din lume. În apropiere vei găsi şi bazarul, Central Market, de unde vei putea achiziţiona suveniruri pentru cei dragi la preţuri decente.

Port Louis nu pot spune ca m-a impresionat în mod deosebit, dar este un oraş unde vei putea observa foarte uşor contrastele din acestă ţară atât din punct de vedere financiar cât şi cultural.









E timpul să ne luăm rămas bun de la Mauritius, dar vă aşteptăm pe blog să vedeţi pe ce alte meleaguri ne-au purtat valurile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu