luni, 13 februarie 2017

Mauritius, impresii de călătorie – partea a treia

Parcul natural Casela 

Pacul te va impresiona înca de la intrare,  vegetaţia luxuriantă  şi lacurile cu peşti mari te vor întâmpina cu un aer proaspăt.

Parcul se întinde pe o suprafață de circa 14 ha şi găzduieşte peste 150 de specii de păsări aduse din diferite colţuri ale lumii, unele mai colorate şi mai impresionate decat altele, pe care în copilarie doar la Teleenciclopedia de sâmbătă seara puteam să le văd.  Poţi admira şi o varietate de animale: ţestoase gigant, lei, maimuţe, zebre, girafe, antilope, hippopotami şi altele.

Dacă eşti iubitor de aventură poţi să interacţionezi cu leii sau hrăni girafele sau chiar să te plimbi cu Quad Bike-ul pintre  zebre, antilope, maimuțe, căprioare și struți.

Rando Fun este o altă experienţă inedită de care te poţi bucura în parcul Casela,  un amestec pefect între drumeţii, alpinism şi aventură şi o modaliate bună de a-ţi învinge temerile de înălţime sau de apă.












    







Curiozităţi:

Mauritius Kestrel

Treieşte doar în pădurile de pe teritoriul insulei şi într-o perioadă datorită dispariţie a fost printre  cele mai rare păsări din lume dar s-a reuşit prin captivitate înmulţirea speciei.


Mauritius Fruit Bat

Este cel mai mare mamifer endemic din Muritius şi este întâlnit în special în sudul insulei. Se hrănesc cu fructe, sunt activi numai după lăsarea întunericului şi pot trăi până la 20 de ani.



Scarlet Ibis  

Provine din America de Sud  Trinidad & Tobago şi trăieşte pe coastă sau în mlaştini. Se hrăneşte cu broşte, reptile şi crustacee şi poate ajunge să trăiască până la 20 de ani.



Red – billed Hornbill

Se gasesc în Africa, în sudul Saharei şi sunt păsări omnivore se hrănesc cu insecte, seminţe, fructe şi ajung  să trăiască până la 15 ani.



Flic en Flac

Situată în partea de vest a insulei, este a doua staţiune turistică mai importantă dupa Grand Bay de care v-am povestit într-un articol anterior.  Din satul mic de pescari ce era odinioară Flic en Flac s-a dezvoltat foarte repede şi a ajuns o zonă turistică foarte importantă.

Făcând o comparaţie cu plajele din nordul insulei care sunt mai stâncose în cele mai multe locuri, aici plajele sunt mult mai frumoase deoarece sunt mai mari, te poţi plimba kilometrii întregi pe malul marii, au foarte mult nisip, iar apa este perfectă pentru înot şi în plus este o zonă foarte bună pentru iubitorii de snorkeling.






Până data viitoare vă doresc zile frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu