duminică, 24 septembrie 2017

Dubai – oraşul din inima deşertului

Dubai este unul din cele mai dezvoltate state arabe, iar dacă la început a crescut foarte mult datorită resurselor de petrol astăzi principalele venituri provin din turism, aviație, servicii imobiliare și servicii financiare. Este foarte impresionant să vezi cum în mijlocul deşertului a fost realizat un oraş atât de dezvoltat.

Dacă iniţial citisem că este un oraş foarte, foarte scump am constatat cu uimire că nu este chiar aşa, dacă îţi plănuieşti vacanţa cu multă grijă te poate ajunge mult mai puţin decât o vacanţă în oraşe precum Londra sau Paris.

Cea mai bună perioadă de vizitat Dubaiul este pe durata aşa zisei ierni,  între noiembrie şi februarie unde temperaturile se învârt în jurul valorii de 30 de grade. Pe timpul verii temperaturile trec cu mult de 40 de grade chiar şi acum în septembrie sunt peste 40 de grade simţi pur şi simplu că te afli într-un cuptor încins.

Infrastructura oraşului este foarte bine dezvoltată, sunt foarte multe zone cu câte 3 nivele de autostrăzi şi încă se mai construiesc altele. In acest moment Dubaiul are cea mai lungă linie de metrou automată din lume, iar chiar dacă se confruntă cu temperaturi şi peste 50 de grade şoselele arată ca şi cum ar fi fost finalizate ieri.






Principalele atracţii din Dubai:

Burj Khalifa  


Este în prezent  cea mai înaltă structură din lume cu o înălţime totală de 829,8 m. Construcţia conţine şi două turnuri de observare unul la etajul 124 la 452m înălţime, iar cel de al doilea la etajul 148 la 555m înălţime.







Burj Al Arab


A fost cunoscut ca fiind primul hotel de 7 stele din lume, este construit pe o insulă artificială  şi a fost finalizat în anul 1999. Clădirea a fost realizată cu scopul de a deveni o clădire reprezentativă pentru Dubai, aşa cum este Opera House pentru Sydney sau Turnul Eiffel pentru Paris şi chiar s-a reuşit pentru că astăzi Burj Al Arab este un simbol al Dubaiului.


The Dubai Fountain (Fântâna arteziană)


Este a doua fântână arteziană din lume amplasată în faţa hotelului Burj Khalifa. Are o lungime de 275m iar înălţimea apei poate ajunge până la 152,4m. Spectacole au loc la fiecare 30 de minute între orele 18:00 şi 22:00 în timpul săptămânii, respectiv între 18.00 şi 23.00 în weekend.




Dubai Mall


Este cel mai mare Mall din lume ce găzduieşte peste 1200 de magazine, în anul 2011 a fost desemnată cea mai vizitată clădire de pe planetă şi atrage anual 54 de milioane de vizitatori, pe bună dreptate deţine acest titlu pentru că temperaturile insuportabile de afară te determină să petreci mult timp în mall-uri şi magazine.




Gold Souk


Este o piaţă tradiţională ce are peste 300 de comercianţi de bijuterii din aur şi argint. Potrivit estimărilor în piaţă sunt prezente aproximativ 10 tone de aur, dacă vi se pare mult o să las imaginile de mai jos să vorbească.





Plaje


Situat pe coasta de sud est a Golfului Persic  Dubaiul are foarte multe plaje frumoase, cu nisip fin şi ape calde cu o medie şi de 33-34 de grade în timpul verii. Cele mai multe plaje sunt în proprietatea hotelurilor de lux dar rămân si câteva publice la care poţi avea acces, Sufouh Public, Beach Jumeirah Open Beach, Jumeirah Beach Park.



Grand Mosque


Este una din principalele moschei ale oraşului, poate găzdui până la 1200 de persoane şi are cel mai înalt minaret din Dubai, moscheea poate fi vizitată şi de non-musulmani dar bineînţeles trebuie  să fii îmbrăcat adecvat.



Să aveţi o zi de poveste!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu