miercuri, 8 februarie 2017

Mauritius, impresii de călătorie – partea a doua


După perioada minunată petrecută în sudul insulei am ajuns să vizităm şi partea de nord, ce este recunoscută pentru staţiunile foarte active, perfecte atât pentru iubitorii de sporturi cât si pentru cei mai petrecăreţi.

Grădina Botanică  Pamplemousses

Trebuie să aloci macar 1 ora si jumatate pentru a o vizita, este cea mai veche grădină botanică din emisfera sudică ce se întinde pe aprozimativ 37 de hectare. Acolo am putut admira  faimoasele lacuri cu nuferi gigant sau cele cu flori de lotus, grădinile de condimente dar şi impresionanta colecţie de palmieri ce cuprinde 85 de specii din America Centrală, Asia, Africa și insulele din jurul Oceanului Indian.
Ce-i drept ne aşteptam să vedem mai multe specii de flori care să ne încânte privirea prin varietatea de culori dar nu a fost aşa, în schimb am văzut  cateva ţestoase gigant aduse din Seychelles şi nişte căprioare.












Muzeul  L'Aventure du sucre 

Mauritius mai poate fi numită şi “Insula de zahăr”,  datorită culturilor însemnate de trestie de zahăr, peste 90% din suprafaţa cultivată. Muzeul  L'Aventure du sucre  adăposteşte o fabrică de zahăr unde poţi afla istoria insulei şi povestea cultivării trestiei şi a obţinerii zahărului, aici am descoperit că sunt 14 sortimente de zahăr şi fiecare cu o poveste interesantă în spate.
Zaharul a lăsat o amprentă profundă asupra istoriei şi identităţii insulei şi a ajutat la relizarea societaţii armonioase şi în continuă creştere de astăzi.





Mauritius Aquarium

Merită vizitat, în special dacă eşti şi cu copiii în vacanţă, veţi fi încântaţi de diverse specii de peşti tropicali din jurul insulei, ţestose de mare, rechini de mici dimensiuni, homari sau crabi. Noi am ajuns acolo în jurul orei 11 şi am putut asista şi la sesiunea de hrănire, cel mai interesant este faptul că şi până cei mai mici peştişori se îngramădeau să prindă macar o particică din mâncare, chiar dacă era nevoie să o “fure” din gura rechinilor.












Grand Bay

Grand Bay este o staţiune din nordul insulei ce se întinde d-ea lungul unui minunt golf, a fost numită Bogt Zonder Eyndt ( golful fără sfârşit) de către olandezi care au ocupat insula până în 1710. Este cea mai populară staţiune datorită, apelor perfecte pentru baie, navigaţie şi diferite sporturi nautice, dar şi pentru activităţile desfăşurate pe timp de noapte.






Cap Malheureux                    

Insula Mauritius a fost foarte dorită de exploratorii britanici, tocmai de aceea au luat decizia de a o cuceri. Pentru  a-i surprinde pe francezi (care au ocupat-o între 1710 şi 1810) au atacat insula în nord în punctul unde se apărau cel mai puţin şi anume Cap Malheureux. Ca rezultat, francezii au fost învinși, iar numele "Cap Malheureux" ce înseamnă “Capul Ghinionist”, a fost dat după înfrângerea lor de englezi care au invadat şi au preluat insula începând din acel loc.
Pe locul infrângerii a fost construită o frumoasă Biserică Romano - Catolică,  faimoasă pentru acoperișul roșu strălucitor şi care este astăzi o destinație turistică foarte populară.






Până data viitoare vă doresc zile însorite!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu