joi, 2 februarie 2017

Mauritius, impresii de călătorie - prima parte



Deja a trecut mai bine de o săptămână de când suntem în Mauritius, nici nu ştim când a zburat timpul. E o insulă superbă cu plaje de o frumuseţe ce îţi taie respiraţia, am început din sud să o vizitam şi încă mai avem de descoperit.

Pentru a vizita insula poţi negocia cu un taximetrist, ai avantajul ca o va face şi pe ghidul dar te va ajunge destul de scump, daca vrei să te bucuri în voie de peisaje şi să economiseşti poţi închiria o maşină, preţurile pornesc de la 25 de dolari pe zi, doar că trebuie sa ştii că se conduce pe stânga, dar nu este foarte dificil pentru că şoferii aici sunt foarte calmi şi relaxaţi, noi am rămas plăcut surprinşi de cât de bine stiu să comunice în trafic.

Bel Ombre

Daca vrei cateva zile de relaxare şi destindere Bel Ombre este locul perfect, staţiunea este o oază de linişte, deşi toate plajele sunt publice pe insulă, aici nu o să vezi decât pe turiştii ce sunt cazaţi la hotelurile din apropiere. Noi am stat în prima săptămână în această staţiune şi am fost foarte încântaţi mai ales ca am putut admira superbii corali, arici de mare şi peştişori viu coloraţi, chiar foarte aproape de mal.












Le Morne

Mica peninsulă din sud găzduieşte un mic munte, ce parcă uneşte oceanul cu cerul, o imagine simbol a Mauritius-ului, este înconjurată de o lagună ce atrage ca un magnet turiştii.  La fel ca în toată insula şi aici plajele sunt superbe cu nisip alb şi fin, dar parca apa oceanului are o culoare mai aparte, chiar pare că ar vrea să iasă în evidenţă prin turcoazul ce îţi încântă privirea. Este o staţiune ceva mai scumpă cu foarte multe hoteluri de lux dar pesiajul şi condiţiile sunt pe măsură.




Pământul în 7 culori din Chamarel (Seven-Colored Earth of Chamarel)


Este o atracţie turistică importantă încă din 1960, situat în sud vestul insulei, formează o zona relativ mică de dune ce cuprind nisip în 7 culori diferite, un peisaj de-a dreptul minunat pe care natura ni-l rezervă. S-a format în urma unor eruptii vulcanice, iar fenomenul poate fi observat şi la un nivel mai mic, dacă iei două cantitaţi de nisip de culori diferite şi le amesteci, în cele din urmă vei vedea că se separă.












Cascada din Chamarel

Formată de râul Sf.Denis, cascada din Chamarel are o înălțime de 83m şi este înconjurata de vegetația luxuriantă a Parcului National Black River, este cea mai frumoasă cascadă de pe insulă şi deşi se vede de la departare îţi încantă privirea.






Defileul Black River Gorges



 Este ceea ce ne-a impresionant cel mai mult de până acum, o privelişte superbă ce nu poate fi adusă la adevarata valoare de aparatul foto, vei observa şi o mică cascadă nu la fel de impresionantă ca cea din Chamarel dar care aduce un plus de frumuseţe peisajului.








Prima experienţa cu sopârlele din cameră a fost în Bali acum un an şi jumătate şi am avut parte de o sperietură zdravană, cred totuşi că mai speriate au fost ele de strigătul meu puternic,  le vedeam mai peste tot prin hotel dar nu credeam ca o sa intre chiar în cameră. Dacă plănuieşti o călătorie în Africa sau Asia trebuie să te pregateşti şi pentru astfel de musafiri în cameră chiar şi în hotelurile de lux.   Ce e drept sunt inofensive şi ne apară de ţânţari, dar pentru europeni nu sunt tocmai cele mai plăcute vieţuitoare.



Religii şi tradiţii

Trăiesc aici într-o armonie uimitoare mai multe religii: hinduşi, sunt şi cei mai numeroşi 51% din populaţie, catolici ce deţin un procent de 27%, musulmani 16%, iar restul este completat budişti şi alte religii.










Insula îmbină armonios mai multe culturi: africană, asiatică şi europeană. Într-una din seri am participat la un moment tradiţional asiatic întâlnit în special în China dar a fost preluat şi de Japonia, Vietnam, Coreea, Indonezia şi Tibet, dansul leului. 
Acest dans este de obicei realizat la evenimente importante culturale sau religioase, iar dansatorii sunt membrii ai echipelor de arte marţiale, se consideră, dacă o scoală de dans are mai mulţi "lei" valoroşi este una de succes.


Sega este muzica şi dansul lor tradiţional care provine din Madagascar și partea continentală a Africii şi exprimă bucurie şi voie bună cu toate ca a fost pentru prima dată cântat de sclavii vănduţi pe insulă, care erau foarte sensibili la muzică, aşa a rămas până astăzi în tradiţia mauritană.



Voi reveni şi cu alte informaţii despre insulă dar până atunci zile cât mai bune vă doresc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu