vineri, 28 aprilie 2017

Phu Quoc, Vietnam - insula verde


Phu Quoc este cea mai mare insulă din Vietnam, o oază de linişte, perfectă pentru relaxare. Încă din avion vei putea admira întinderea de un verde crud ce ţi se va aşterne la picioare, deoarece insula este aproape în intregime acoperită de păduri tropicale dense.  Din 2006 Parcul Naţional ce acoperă mai mult de jumătate din insulă a fost inclus în patrimoniul UNESCO ca Rezervaţie Naturală a Biosferei. 




Insula are un potenţial turistic foarte ridicat, te vei putea bucura de plaje lungi cu nisip fin şi alb şi ape ce scaldă minunate recifuri de corali. De aceea în ultimii ani s-a investit foarte mult în dezvoltarea ei şi la tot pasul vei vedea construcţii de drumuri sau de clădiri.
















Ce poţi face pe insula verde

După câteva zile de relaxare, înot şi stat la soare, am vrut să mai schimbăm programul şi am luat o excursie de la una din agenţiile de turism. 

Snorkeling and Fishing tour

Insula este cunoscută pentru producţia de perle, de aceea am început ziua printr-o vizită la o fermă de perle, iar după ce ni s-a arătat cum sunt extrase şi ni s-a povestit că pentru o perlă de mărimea unui bob de piper este nevoie de 2 ani am vizitat magazinul lor, unde aveau expuse sute de bijuterii care mai de care mai frumoase, ce parcă îţi făceau cu ochiul. 

Am plecat spre port unde ne aştepta barca gata pregătită, după o ploaie răcoroasă de vreo 15 minute am reuşit să ajungem în barcă unde nici nu ne-am acomodat bine că a şi ieşit soarele ce ne-a însoţit până la finalul zilei.

Primul popas a fost  în apropierea insulei Thom unde ne-am oprit pentru o sesiune de pescuit.  Nici nu aruncăm bine undiţa în apă că a fost nevoie să o scoatem, că simţim că ceva trage, şi ce să vezi un mic peştişor căzuse pradă undiţei noastre. Bucuroşi că eram primii norocoşi ce au prins altceva în afară de plante marine, ne punem repede o dorinţă şi îi dăm drumul,  dar din păcate nu a fost “pestişorul de aur” că deşi ne-am pus dorinţa să mai prindem şi alţii nu s-a îndeplinit. 

După pescuit am pornit spre locaţia pentru snorkeling unde ne-am bucurat mai bine de o oră de corali, peştişori viu coloraţi şi plante acvatice, diferenţele de nivel erau şi de 10m de aceea am ajuns extenuaţi la barcă pentru a lua prânzul. Cam aşa am petrecut toată ziua snorkeling, pescuit şi relaxare.






















Turul insulei pe scuter

Pentru că ne plac locurile nebătătorite, deoarece aduc cele mai frumoase experienţe am închiriat un scuter şi am pornit în cercetare. 

Ziua a început destul de relaxant drumuri asfaltate, vreme frumoasă aşă că ne-am bucurat de fiecare moment. Dar cum de obicei  vremea e schimbătoare şi drumurile la fel,  am ajuns să facem înconjurul Parcului Naţional pe drumuri doar cu pământ şi cu foarte multe bălţi de la ploaia ce parcă avea de gând să ne arate calea. 
După o bună bucată de mers pe un drum ce semăna foarte mult cu cel pentru Enduro, unde ne aflam doar noi cu natura şi când eram cât pe ce să facem cale întoarsă, vedem două scutere din faţă ce se îndreptau cu forţă, semn că totuşi e circulabil aşa că am zis că o să putem duce la capăt planul.
Am mers aşa cam vreo 20 km până am ajuns pe un drum ce traversa Parcul Naţional, asfaltat şi chiar cu 2 benzi pe un sens.  Având pădurea de o parte şi de alta am putut să ne bucurăm în voie de peisaje. 










Piaţa de noapte Cho Dem

Este una dintre cele mai populare atracţii de pe insulă, locul ideal pentru a savura fructe de mare proaspete dar şi preparate locale sau pentru a cumpăra suveniruri pentru cei dragi. 



Alte atracţii pe insulă ar fi: Vinpearl Land - Water Park şi Vinpearl Safari pe care noi am hotărât să nu le mai vizităm pentru că am avut parte de experienţe similare în alte locaţii.

Am fost dezamăgiţi să observăm multe gunoaie în apele mării, de la resturi menajere până la cele din construcţii, iniţial am crezut că poate este o problemă doar în regiunea hotelului nostru, dar nu a fost aşa, am observat şi pe celelalte plaje ale insulei dar şi în porturi. Oamenii aruncă tot felul de deşeuri fără să se gândească o clipă cât de dăunătoare sunt pentru animalele acvatice dar şi pentru turism. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu