sâmbătă, 10 iunie 2017

Bali, Indonezia - o combinatie fermecătoare între cultură şi peisaje superbe

Este pentru a doua oară când vizităm insula Bali şi ne rămâne la fel de dragă. Este o insulă foarte frumoasă o  combinaţie perfectă între o cultură bogată şi peisaje superbe de mare, dealuri cu păduri luxuriante, munţi vulcanici, terase de orez, toate oferind privelişti de vis.

De la aeroport până la hotel poţi lua un taxi, dar să nu accepţi în nici un caz primul preţ ci încearcă să negociezi cât mai bine. Pentru că în aeroport este internet mai există si varianta să comanzi un Grab (gen Uber) unde ţi se va spune preţul exact când faci comanda pe care il vei achita la sfârşitul cursei, de obicei preţul este mult mai mic decât cel practicat de taximetriştii din aeroport.

Cea mai bună variantă pentru a vizita principalele atracţii este să închiriezi o maşină cu sofer care stă aproximativ 10 ore la dispoziţia ta şi poţi organiza timpul cum vrei, iar preţurile sunt accesibile, dar depinde şi de firma de la care închiriezi, noi am folosit BaliCab atât în prima noastră vizită pe insulă cât şi acum şi am fost foarte mulţumiţi.

Bali se mai numeşte Island of the Gods (Insula zeilor), deoarece are în jurul a 20.000 de temple hinduse cu tradiţii foarte bogate. Sunt un popor foarte religios, fiecare familie trebuie să ofere zilnic ofrande zeilor, poţi vedea în faţa templelor, a caselor sau în diferite alte locuri, puse pe jos coşuleţe mici din bambus ce conţin flori, orez, prajituri, sare iar unelele chiar tigări şi cafea.

Religia hindusă din Bali este unică deoarece este realizată în jurul unei religii animiste balineze ce se bazează pe foarte multă toleranţă şi acceptare, iar oamenii de aici chiar dau dovadă de aceste calităţi.




Insula are câteva dansuri interesante ce sunt o atracţie majoră pentru turişti. Legong Keraton este probabil cel mai cunoscut și sărbătorit dintre toate dansurile balineze. Interpretat de fete tinere este un dans al nimfelor şi dateză încă din secolul al XII - lea.
Barong sau „dansul leului“ este un dans ritual, care descrie lupta dintre bine și rău, cu artiști care poartă măști în forma unui leu de temut.








Ce sa vizitezi în Bali 


Una din cele mai apreciate zone pentru plajă este Nusa Dua situată în partea de sud a insulei ce adună cele mai frumoase staţiuni cu plaje lungi si nisip auriu.
Bali face parte din Triunghiul Coralilor, zona cu cea mai mare biodiversitate a speciilor marine din lume, unde pot fi găsite peste 500 de specii de corali.











În vizita ta în Bali îţi recomandăm să nu stai numai la mare ci să rezervi măcar 2-3 zile pentru zona Ubud, este o zonă cu peisaje muntoase superbe şi unde poţi descoperi cu adevărat cultura balineză. În Ubud te poţi bucura de cele mai frumoase dansuri tradiţionale, poţi vizita muzeele dar şi magazinele cu diferite meşteşuguri.








In Ubud există şi Padurea cu maimuţe (Ubud Monkey Forest) unde trăiesc până la 700 de exemplare. Pădurea este o rezervaţie naturală considerată sacră de către localnici şi este conservată în conformitate cu 3 principii hinduse, armonia dintre oameni, armonia dintre oameni și mediul natural, precum și dintre oameni și Zeul Suprem, ea găzduieşte şi un complex de temple hinduse.
Trebuie să  ai mare grijă la lucrurile personale odată ce ai ajuns în apropierea pădurii dacă nu vrei să rămai fară ele, iar dacă vrei să faci poze haioase, încearcă să ceri ajutorul supraveghetorilor parcului pentru a nu risca să fii muşcat sau zgâriat, deoarece unele maimuţe sunt foarte agresive.












Tegenungan Waterfall

Este o cascadă foarte frumoasă în apropiere de  Ubud în care puteţi face o baie răcoritoare. Cascada are o înălţime de 15m şi este înconjurată de multă vegetaţie luxuriantă.






Teraseele de orez din Tegallalang

Impresionantele terase de orez sculptate  printre cocotieri par a fi extrase dintr-un tablou realizat cu multă migală. Noi am avut ocazia să le prindem verzi aşa că am stat acolo mai mult de 2 ore şi nu ne mai săturam să le admirăm frumuseţea.






Muntele Batur

Este un vulcan activ de aprox. 1700m ce încă poartă adânc semnele ultimelor erupţii, există câteva viewpoint-uri de unde poţi admira impresionantul munte.






Tanah Lot  Temple

Templul Tanah Lot este unul dintre cele mai frumoase temple din Bali şi este construit pe o stâncă verde în mijlocul oceanului. Cred că nu este turist ce a fost în Bali şi nu a vizitat acest templu la apus, în special pentru spectacolul oferit de soare în fiecare seară dar si pentru cel oferit de miile de lilieci ce imediat după apus acoperă cerul.








Tirta Empul Temple (Water Temple)

Este un templu ce datează din secolul al X-lea şi este renumit pentru apa sa sfântă pentru care localnicii merg pentru ritualuri de purificare.









Pura Besakih (Mother Temple)

Este cel mai important şi cel mai mare complex de temple hinduse din Bali ce adună peste 23 de temple, construite la aproximativ 1000 m înălţime, pe vulcanul Gunung Agung. Templele au rezistat miraculos în urma erupţiei vulcanice catrastofale din anul 1963.
Templele sunt dedicate celor trei zei principali din hinduism, Shiva, Vishnu și Brahma şi atrage anual foarte mulţi hinduşi din întreaga Indonezie.











Uluwatu Temple (Pura Luhur)

Templul datează din secolul al XI-lea şi este construit pe marginea unei stânci înaltă de 70m. Este unul din cele 9 temple din Bali ce sunt menite să îi păzească de spiritele rele.




Ulun Danu Beratan Temple

Este un templu impresionant situat pe un lac la poalele munţilor, din punctul nostru de vedere este cel mai frumos templu din Bali şi se află chiar şi pe bancnota de 50000 de rupiah.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu