vineri, 26 mai 2017

Boracay, Filipine – o insulă de poveste

Toate insulele vizitate până acum ne-au  impresionat cu câte ceva, dar parcă Boracay chiar ne-a întrecut aşteptările, plajele sale cu nisip alb, apele cristaline şi pline de steluţe de mare si peştișori viu coloraţi o fac să fie o insulă cu peisaje ce par ireale. Peisajele insulei sunt printre cele mai frumoase din lume şi se regăsesc în foarte multe topuri ale revistelor de specialitate şi pe bună dreptate.

Insula este foarte mică are aproximativ 10 km² şi nu are aeroport, dar există 2 aeroporturi în apropiere. Aeroportul din Caticlan este cel mai aproape, dar este destul de mic şi primeşte doar curse interne şi avioane mici. A doua variantă este aeroportul din Kalibo e puţin mai departe şi trebuie să mergi aproximativ o ora jumătate cu maşina până în port, după care vei fii tranferat cu barca pe insula Boracay, momentan este cea mai bună variantă şi acolo aterizează toate tipurile de aeronave. 
Noi am aterizat pe aeroportul din Kalibo şi am găsit acolo agenţii de unde poţi lua bilete pentru transferul spre Boracay, dar trebuie să ai grijă când cumperi transferul să fie incluse transportul până la hotel şi taxa de port.  

Plajele din partea de vest a insulei White Beach, sunt cele mai aglomerate acolo sunt comasate foarte multe hoteluri, restaurante şi magazine. Dacă eşti o persoană petrecăreaţă şi îţi place aglomeraţia cu siguranţă vei găsi acolo un hotel potrivit. 
White Beach este şi plaja principală şi se întinde pe aproximativ 4 km de unde poţi admira un apus de soare superb animat de bărci şi de diferite sporturi pe apă.










În schimb în partea de est sunt de obicei hoteluri cu plaje private ceva mai relaxante şi lipsite de zumzetul din vest, dar cele mai multe au zilnic transport gratuit spre staţiunea centrală din partea de vest aşa că poţi combina relaxarea cu aglomeraţia.
Noi am ales un hotel din partea de est, unde ne-am bucurat de cele mai cristaline ape de pe insulă şi lipsite de valuri, datorită micilor golfuri ce se întind pe toată coasta estică, unde puteai admira în voie creaturile marine, de la corali până la steluţe de mare sau peştișori tropicali, un adevărat răsfăt pentru iubitorii de înot.










Insula Boracay are foarte multe activităţi Parasailing, Jet Ski, Wind Surfing, Snorkeling, Cable Car, Zipline etc. cu siguranţă nu ai cum să te plictiseşti, noi am ales Cable Car şi Zipline şi am avut o experienţă foarte frumoasă plină de adrenalină.




Insula are doar un singur drum principal cu 2 benzi destul de înguste ce încap cu greu 2 maşini, aşa că transportul se face cu un fel de motor cu atas sau eventual cu microbuzele puse la dispoziţie de hoteluri. Din păcate, infrastructura este depăşită şi la prima ploaie mai serioasă pe foarte multe străzi se formează adevărate lacuri.





D’mall



Este situat în staţiunea centrală de pe plaja White Beach, Station 2, nu este de fapt un Mall ci câteva alei cu magazine, restaurante şi cluburi. Sunt şi foarte multe terase pe plajă ce oferă adevărate spectacole turiştilor, muzica live, dans sau jonglerii cu foc.








Mâncarea pe insulă este destul de variată, există multe restaurante cu mâncare europeană dar și foarte multe fast food-uri spre deosebire de alte părți ale Asiei. Sunt restaurante unde prețurile încep de la 2-3 dolari, ce este destul de puțin dacă te gândește că este o insulă foarte turistică.

Îţi recomandăm să ai bani cash pentru că bancomatele au o limită de extragere foarte mică şi unele nici nu funcţionează. Să nu laşi chiar toţi banii la magazinele de la D’mall şi să păstrezi 700 PHP de persoană pentru că la plecarea din ţară trebuie să plăteşti o taxă pe aeroport.

Pentru noi Boracay a fost una dintre cele mai frumoase experienţe de până acum şi ne demonstrează încă odată că oricât de multe frumuseţi poate realiza omul nu se compară cu minunăţiile naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu