vineri, 17 martie 2017

Thailanda, Phuket, impresii de călătorie – partea a doua

 James Bond island tour

Am început ziua cu o baie relaxantă în apele de lângă frumoasa insula Naka Or Lawa, după care am pornit spre Hong Island unde am făcut o plimbare superbă cu canoe.  Experienţa cu canoe  a fost foarte interesantă am trecut prin toate stările posibile de la teamă când intram în peşterile mici unde se auzeu tot felul de sunete şi era nevoie să stam intinşi pentru a nu fi loviţi, până la admiraţie faţă de priveliştile impresionante sau amuzament încercând să descifrăm formele stâncilor.
                     














După aproximativ 30 de minute petrecute pe barcă am ajuns la Panyee Island, ce este un  mic sat de pescari construit pe apă, este de-a dreptul impersiont au un teren de fotbal plutitor şi chiar şi o şcoală, acolo am luat prânzul şi am făcut o plimbare pe aleile cu multe magazine cu suveniruri.





Pentru că eram nerăbdători să ajungem la punctul culminant al excursiei noastre am pornit spre James Bond Island sau Khao Ping Kan denumirea oficială, odată ajunşi am făcut cateva poze cu stanca renumită ce a apărut în filmul cu James Bond “The Man with the Golden Gun”, pentru că apa era destul de tulbure am preferat să facem doar o mică plimbare pe plajă.



Ultima oprire a fost la Ice Cream Cave, din păcate acolo nu am găsit înghetaţă, deşi ar fi fost binevenită, ci doar o formaţiune calcaroasă impresionantă ce are formă de îngheţată.




Dacă vrei să vizitezi insula îti recomandăm să negociezi atent un tur de la una din zecile de agenţii care le găseşti la tot pasul, nu este recomandat să închiriezi o maşină pentru că traficul este infernal şi sunt foarte multe motoare şi în plus am auzit tot felul de poveşti, că cei de la care poţi închiria nu prea sunt corecţi şi la sfârşit îţi cer bani în plus pentru că simulează tot felul de nereguli la maşină.  Mai este o variantă să  închiriezi un tuk tuk (taxiurile lor celebre) dar dacă călătoreşti în doi vei plăti destul de mult.


Noi am ales un tur al insulei de la agenţii, iar primul obiectiv turistic vizitat a fost Karon Viewpoint unde poţi admira plajele superbe  Kata Noi Beach şi Karon Beach dar şi insula Koh Poo ce este foarte populară printre iubitorii de snorkeling şi scuba diving.



Următoarea oprire a fost la viewpoint Promthep Cape, se află în extremitatea sud vestică a insulei, este locul unde poţi admira cel mai frumos apus de soare din Phuket şi poţi vedea insulele din apropiere Koh Kaew Yai şi Koh Mun.





Thailanda nu ar mai fi la fel de frumoasă fără orhideile sale, are aproximativ 1300 de specii de orhidee în foarte multe variante de culori aşa că în program a fost inclusă şi o grădină botanică cu aceste frumoase flori.



Big Buddha este cea mai importantă atracţie turistică a insulei şi cea mai venerată de catre localnici, este o statuie de 45m înălţime amplasată pe delul Nakkerd de unde poţi avea o vedere frumoasă la 360 de grade asupra insulei. Intregul corp este construit din beton peste care este pusă marmură albă ce străluceşte puternic în bătaia soarelui, construcţia încă nu este finalizată se preconizează că o să fie gata în aproximativ 10 ani.




Baby elephant



Chalong Temple este o clădire cu o arhitectură impresionantă, ce adăposteşte cel mai mare templu budist din Phuket, dar şi cel mai vizitat de către turiştii budişti, doarece acolo se afla o parte din maxilarul lui Buddha şi câteva statui ale unor călugări foarte importanţi pentru ei.






Turul insulei s-a încheiat foarte “dulce” cu o vizită la o fermă apicolă dar cea mai importantă a fost vizita la magazinul de bijuterii unde ni s-a explicat procesul de recoltare a perlelor şi cum să facem diferenţa dintre cele adevărate şi cele false.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu