duminică, 12 martie 2017

Thailanda, Phuket - impresii de călătorie, prima parte

Budismul este religia practicată de peste 90% din thailandezi şi este ceea ce stă la baza culturii thailandeze şi influenţează viaţa de zi cu zi. Am descoperit aici oameni foarte zâmbitori, în special femeile îţi vor zâmbi la tot pasul, cred le-a intrat în reflex să zâmbească şi asta îţi dă o stare de bună dispoziţie şi te face să le răspunzi tot cu un zâmbet.

Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda, iar numele îi provine de la două cuvinte Thai munte şi bijuterie, insula chiar pare a fi o “bijuterie de munte/deal”  înconjurată de mare. Ce mi-a plăcut cel mai mult este fapul că sunt foarte multe hoteluri construite pe dealuri sau stânci de unde poţi avea o privelişte superbă.




Daca îţi place masajul, Thailanda este locul ideal unde poţi face un masaj relaxant, găseşti la tot pasul saloane în faţa cărora te aşteaptă maseuzele care mai de care mai dichisite şi aranjete care speră că aşa vor primi un bacşiş mai mare.

Foarte multe magazine nu au preţuri afişate  şi trebuie să negociezi tot timpul, preţul unui produs este la început şi de 2-3 ori mai mare, trebuie să îţi “ascuţi” bine simţurile negocierii dacă nu vrei să plăteşti în plus. Am observat că preţurile în magazinele unde vând femei sunt puse mai aproape de realitate dar nu uita că şi aici trebuie să negociezi.

Phi Phi Islands Tour

Turul insulelor Phi Phi este o excursie foarte populară şi care se merită din plin. Sunt 6 insule superbe situate la aproximativ 40km sud-est de Phuket, ce sunt renumite pentru stâncile de calcar, apele smarald şi nisipul alb şi extrem de fin. Insulele sunt incredibil de frumoase, doar că sunt şi foarte aglomerate pentru că sunt vizitate zilinic de cateva mii de turişti şi de aceea nu reuşesti să te bucuri pe deplin de peisaje.

 După aproximativ 40 de minute petrecute pe marea care era foarte agitată în aceea dimineaţă, am ajuns în golful Maya Bay care mi s-a părut şi cel mai impresionant, găzduieşte stănci mai mari de 100m iar peisajul superb nu a avut nevoie de nici un fel de retuş atunci când a fost filmat filmul "The Beach" cu Leonardo DiCaprio. După mai bine de o oră petrecută acolo am pornit spre Pileh Lagoon, unde te poţi bucura de peisaj doar din barcă, în imediata apropiere se află Viking Cave unde locuiesc cateva păsări a căror cuiburi sunt comestibile, ni s-a zis că sunt realizate  din saliva păsărilor şi sunt foarte apreciate în cultura chineză, ajung să fie vândute cu până la 2000 de dolari datorită rarităţii lor, valorilor nutritive şi aromei deosebite.

După o tură de snorkeling am ajuns şi la Monkey Beach unde poţi face cateva poze haioase cu maimuţele, asta dacă, mai ai timp şi nu alergi după ele că observi că iţi lipseşte ceva din rucsac. Pentru masa de prânz am facut un popas la Phi Phi Don care este şi insula principală a micului arhipelag, după care am pornit spre Bamboo Island iar la sfârşitul zilei ne-am bucurat de o baie în apele de langă Khai Nok Island.




















Patong

Patong este principala staţiune turistică de pe insula Phuket, este fără îndoială şi cea mai aglomerată şi activă staţiune. Dacă eşti genul de persoană foarte activă acolo cu siguranţă nu te vei putea plictisi sunt numeroase restaurante şi cluburi deschise până în zori, iar pe plajă te poţi bucura de foarte multe sporturi nautice.





Dăcă în schimb preferi plajele liniştite şi relaxante îţi recomandăm plaja din Kalim ce este situată exact în nordul plajei din Patong sau plaja din Kata situată puţin mai în sudul insulei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu