Tokyo
Este zona metropolitană cea mai populată din lume, are aproximativ 38 de milioane de persoane, o populaţie imensă, aproape dublul populaţiei din ţara noastră, împărţită pe 23 de sectoare.
Tokyo a fost iniţial un mic sat de pescari numit Edo dar după ce împăratul Meiji şi-a mutat reşedinţa pe teritoriul actualului Tokyo, oraşul a început să se dezvolte foarte armonios ajungând astăzi în top 5 al celor mai mari centre financiare din lume.
Cum povesteam şi în articolul legat de Kyoto şi Osaka oamenii din Japonia sunt foarte prietenoşi şi zâmbitori şi tot timpul încearcă să te ajute, deşi sunt extrem de mulţi peste tot domneşte o armonie şi o ordine cum rar poţi vedea.
Când mă gândeam la Tokyo şi ştiam numărul mare de oameni îmi spuneam că trebuie să aibă un tafic infernal şi că pe şosele nu ai loc unde să arunci un ac, dar nu este deloc aşa, pentru că cea mai mare parte a populaţiei de la directori de companii şi până la oameni simpli circulă cu metroul, trenul sau autobuzul.
Tranportul în comun este foarte dezvoltat şi bine organizat şi bineînţeles foarte curat, poţi ajunge relativ repede în orice parte a metropolei poate chiar mai repede decât dacă ai avea maşină personală. Staţiile de metrou sunt mici oraşe subterane cu restaurante, magazine unde poţi străbate şi kilometrii pentru a ajunge la o anumită linie de metrou, dar abia acolo poţi vedea cu adevărat aglomeraţia din Tokyo.
O problemă ce o poţi întâmpina în Japonia este faptul că nu prea se vorbeşte engleză dar nu sunt de criticat când mă gândesc cât de diferită este engleza de limba japoneză, sau că nici la noi nu prea se vorbeşte engleză în restaurante sau cafenele, dar dacă te pricepi la mima te vei descurca cu siguranţă.
Templul Senso-ji
Templul Senso-ji este principala atracţie turistica din Tokyo, cel mai vechi templu budist fondat încă din 645 este vizitat anual de peste 30 de milioane de oameni. În timpul celui de a doilea război mondial a fost distrus şi a fost reconstruit mai târziu, este un simbol al renaşterii şi al păcii poporului japonez. La intrarea în templu există o piaţă cu zeci de magazine cu produse tradiţionale .
Tokyo Tower şi Tokyo Skytree
Sunt 2 turnuri foarte înalte de unde poţi avea o privelişte foarte frumoasă asupra oraşului.
Tokyo Tower seamănă cu binecunoscutul turn Eiffel din Paris, iar principalul observator se află la 150m înălţime, mai sunt observatoare ce ajung si la 250m înălţime dar momentan sunt în renovare iar singura opţiune este doar până la 150m, pentru noi a fost mai mult decât suficient pentru că scopul nostru eră să vedem în principal Muntele Fuji, simbolul Japoniei, ce poate fi observat în zilele senine, priveliştea este superbă iar muntele este impunător deşi este văzut de la o distanţă mai mare 100 km. Foarte multă lume alege să urce în Tokyo Tower deoarece biletul este mai accesibil, aproximativ 8 dolari.
Tokyo Skytree se numără printre cele mai înalte clădiri din lume şi poţi urca până la nivelul de 450m înălţime, iar de acolo până şi cele mai înalte clădiri par mici. Dacă nu ai rău de înălţime priveliştea merită din plin cei 25 de dolari pentru bilet.
Parcurile şi grădinile din Japonia te vor impresiona tot timpul, sunt printre cele mai frumoase exemple de landscaping din lume.
Hamarikyu Gardens
Este un parc public situat la gura de vărsare a râului Sumida, parcul este foarte frumos, este înconjurat de apă pe toată suprafaţa ce odată intrat parcă te deconectează de la zumzetul de pe străzile oraşului.
Kyu Shiba Rikyu Garden
Este considerată cea mai frumoasă grădină din Tokyo şi pe bună dreptate pentru că este superbă, există atât de multă armonie între apă, vegetaţie şi pietre cum rar poţi întâlni. Grădina ne-a impresionat foarte mult şi am rămas câteva ore bune acolo pentru a ne bucura de natură.
Hibiya Park
Este o oază de linişte în apropierea Palatului Imperial printre zeci de zgârie nori, parcul este foarte cunoscut şi pentru nenumăratele concerte în aer liber.
Ueno Park
Este unul dintre cele mai populare parcruri ale oraşului deoarece se află în apropierea muzeului Naţional şi al muzului de ştiinţe ce sunt faorte vizitate de catre turişti, parcul cuprinde şi un lac ce este în totalitate acoperit de lotuşi o privelişte de vis dacă îi poţi vedea pe toţi înfloriţi.
Shinjuku Gyoen National Garden
Este o altă grădină frumoasă ce poate fi vizitată în Tokyo, este foarte importantă în special în perioada cireşilor înfloriţi deoarece are alei pline cu cireşi. Noi nu am reuşit să o vizităm pentru că am nimerit într-o zi de luni când aceasta era închisă desi din sursele noastre de informare aceasta era deschisa.
Meiji Shrine
Meiji a fost unul dintre cei mai importanţi împăraţi ai Japonie şi care a pus umărul la dezvoltarea de care se bucură acum ţara. În Tokyo există un altar dedicat acestui impărat situat în zona Shibuya şi este înconjurat de o pădure deasă de peste 70 ha. Acum altarul se afla în renovare şi poate fi văzut doar din exterior.
Tokyo National Museum
Pentru că nu poţi descoperi cu adevărat o ţară dacă nu treci pargul muzeului naţional nu am ratat această şansă. Este situat în apropiere de parcul Ueno şi se află printre cele mai mari muzee din lume. Colecţiile se concentrează pe vechea artă japoneză dar şi pe cea asiatică şi sunt împărţite în 5 mari clădiri.
The National Museum of Modern Art
Muzeul prezintă arta modenă japoneză începând cu secolul al 20- lea, colecţiile conţin lucrari ale unor artişti foarte importanţi din Japonia.
Imperial Palace Tokyo
Este situat chiar în centrul oraşului şi este înconjurat de ziduri masive din piatră, construcţia a fost finalizată în anul 1888, în Al Doilea Război Mondial palatul a fost distrus dar după puţin timp a fost reconstruit în acelaşi stil.
Din păcate clădirile palatului pot fi vizitate doar 2 zile pe an pe 2 Ianuarie şi 23 Decembrie.
În schimb Grădina de est poate fi vizitata pe tot parcursul anului, cuprinde Gradina japoneză Ninomaru şi fundaţia unui castel ce a fost distrus intr-un incendiu şi nu a mai fost reconstruit.
Templul Zojo-ji
Templul se află în apropiere de Tokyo Tower şi este principalul templu din ramura chinză. Un lucru impresionant la acest templu erau zecile de statui sub forma unui copil, ele îi întruchipează pe copiii morţi la vârste mici sau chiar prin avort, părinţii îşi pot alege o statuie pe care o decoreze cu haine şi jucării.
Muntele Fuji
Este unul din simbolurile Japonie, un vulcan încă activ cu o înălţime de 3776m acoperit de zăpadă mai toată perioada anului.
Vara este cel mai ploios sezon în Japonia şi de aceea nu este cel mai bun moment pentru a admira măreţia muntelui Fuji, deoarece este mai tot timpul acoperit de nori, dar am zis că trebuie neapărat să îl vedem dacă am ajuns în Japonia.
Muntele poate fi văzut din foarte multe zone dar noi am ales lacului Kawaguchiko unde am înţeles că are cea mai frumoasă vedere către munte chiar şi vara şi poate fi observată chiar şi reflecţia lui în lac.
Odată ajunşi am pornit la pas pe malul lacului Kawaguchiko pentru a găsi locul unde poate fi admirat cel mai bine muntele, dar nici oboseala noastră după 2-3 ore de mers nu la înduioşat să se lase descoperit de pătura groasă de nori, aşa că încăpățînați din fire am găsit o bancă la umbra unui cireş şi ne-am pus pe aşteptat.
După puţin timp parcă şi vremea spunea că e timpul să plecăm pentru că începuse să plouă, dar cum ploile de vară sunt mereu trecătoare nu ne-am mişcat de pe băncuţa noastră. Bucuria a fost mare când nici după vreo 10 minute după ce s-a oprit ploaia în mijlocul cerului apare vârful muntelui, nici nu aveam nevoi de mai mult, era tot ce ne doream să putem vedea vârful, că de restul se ocupă imaginaţia.
Imaginea muntelui este impresionantă nici nu vreau să mă găndesc cât de frumos se vede într-o zi senină.
Citisem că muntele se vede bine cel mai bine dimineaţa devreme şi seara aproapae de apus dar pentru noi era destul de greu să prindem apusul pe malul lacului pentru că trebuia să ajungem în gară să luăm trenul spre Tokyo, dar muntele ne-a făcut o mare surpriză şi l-am putut admira din gară în toată măreţia lui.
În zilele senine aşa ar trebui să se vadă
Yokohama
Se află la sud de Tokyo şi este al doilea mare oaraş al Japoniei după numărul de locuitori, este un oraş ce s-a dezvoltata foarte repede datorită portului unul dintre cele mai importante ale ţării încă din secolul al XIX dar şi localizării foarte aproape de Tokyo.
Noi am rezervat o zi pentru a vizita oraşul Yokohama şi am încercat să acoperim cele mai importante atracţii turistice.
Sankei-en Garden
Este o grădină tradiţională, în stil japonez, ce a aparţinut unui important comerciant de mătăsuri. Grădina conţine câteva iazuri, trasee şerpuite prin pădurea deasă şi clădiri istorice, toate aşezate într-un mod foarte armonios.
Yamashita Park
Este un parc public situat exact pe malul mării, cu sute de flori ce sunt schimbate periodic pentru a fi înflorite pe toată durata anului. În centrul grădinii este o fântână arteziană ce are copia unei sculpturi celebre primită cadou din partea oraşului San Diego.
Yokohama Chinatown
Este cel mai mare Chinatown din Asia ce cuprinde mai mult de 250 de magazine deţinute de chinezi. Totul a început în anul 1859 când prin portul din Yokohama au ajuns mulţi imigranţi chinezi şi au început să îşi construiască o viaţă pe teritoriu japonez.
Landmark Tower
Este a doua clădire de birouri ca înălţime din Japonia de unde în zilele senine poţi avea o privelişte foarte frumoasă asupra oraşului Tokyo. Noi nu am mai avut timp să urcăm în turn ne-am mulţumit cu priveliştea impunătoare de la baza lui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu