Langkawi insula principala, este relativ mica, se întinde pe aproximativ 25 de km de la nord la sud, iar 2/3 din suprafaţa ei este dominată de munţi acoperiţi de păduri dese şi dealuri.
Uneori suntem puţin sceptici cand vine vorba de popoarele musulmane, dar chiar am fost placut impresionaţi să descoperim că sunt un popor destul de primitor şi zâmbitor chiar şi cu străinii, ne-am simţit în siguranţă în Malaezia şi chiar ni s-au părut corecţi şi cu preţurile, nu am simţit că vor să-ţi ia de câteva ori mai mult doar pentru că eşti turist, cum de obicei se întâmplă prin alte părţi.
Noi am petrecut o săptămână în Langkawi, dar o poţi vizita şi pentru 2-3 zile dacă eşti doar în trecere spre o altă destinaţie.
Principalele atracţii:
SkyCab
Lasă în urmă micul orăsel Oriental Village şi du-te repede să prinzi loc la rând pentru că ai ceva de aşteptat pană să urci în telecabină.
Vei petrece aici cateva ore foarte frumoase, te vei bucura de o privelişte minunată dar şi de diversele experienţe în SkyDome, SkyRex sau 3D Art, ce sunt incluse în preţul biletului de bază care este aproximativ 15 dolari de persoană.
Prima staţie este undeva la 650m deasupra nivelului mării de unde ai o panoramă superbă a insulei şi a numeroaselor insule din jur.
Şi când am crezut că nu se poate vedea mai frumos de atât am ajuns la cea de a doua staţie unde e o vedere de-a dreptul impresionantă la 360 de grade, aici urci până la 708m deasupra nivelului mării. De aici poţi să iei la pas cele 324 de trepte pentru a ajunge la Skybridge ce uneşte partea de sus a muntelui Machinchang, de unde vei putea observa frumoasa vegetaţie a insulei.
Kilim Karst Geoforest Park
Vei avea parte de o plimbare superbă cu barca prin canalele râului Kilim unde vei putea admira pădurile de mangrove, formaţiunile calcaroase vechi de peste 500 de milioane de ani şi diferite peşteri: Crocodile Cave din pacate aici nu vei mai putea vedea crocodili dar în schimb în Bat Cave vei putea privi cea mai mică specie de lilieci din lume. Excursia este de-a dreptul interactivă vei putea hrani “maimuţele înotătoare” şi peştii viu coloraţi şi poţi asista şi la hrănirea vulturilor.
Aceasta este o altă excurie pe apă foarte interesantă, vei putea vizita alte 3 insule din arhipelag dintre care cea mai importantă este insula Dayang Bunting unde se afla Lacul femeii gravide despre care se spune că, dacă bei apă din lac te ajută în problemele de infertilitate. Lacul este unul minunat, cu apă dulce, pitoresc, înconjurat de munți acoperiţi cu păduri dese, unde te poţi opri pentru a face o baie răcoroasă.
Cred că povestea cu fertilitatea se apropie de adevăr, pe aici am văzut mai toate maimuţele cu pui după ele.
Dacă vrei să străbaţi toată insula şi să nu mai rămână nici un loc nevizitat poţi închiria o maşină şi să o iei agale pentru a descoperi frumuseţile ei.
Varful Gunung Raya
Are o altitudine de 881m şi este cel mai înalt munte al insulei care domneşte chiar în centrul ei. Muntele este acoperit de o pădure tropicală densă unde îşi fac veacul foarte multe maimuţe care te aşteapă zâmbitoare pe parginea drumului în speranţa că vor primi şi ele ceva bun. Când vei ajunge în vârful muntelui vei putea urca în turnul de observţie unde te vei bucura de o privelişte superbă, chiar din centrul insulei, dacă ai norocul să prinzi o zi senină.
Langkawi cred ca poate fi denumită şi “Insula maimuţelor” pe oriunde există o mică pădure vei găsi şi câteva maimuţe gălăgioase, în unele zone chiar şi la hoteluri nu ai linişte din cauza lor.
Cascada Temurun
Este o cascadă frumoasă situată în nordul insulei, are o cădere de apă de 30m care formează un bazin unde te poţi răcori după o zi caniculară. Din pacate am ajuns mai pe seară la această cascadă şi bateriile de la telefoane ne-au lăsat şi nu am reuşit să imortalizăm momentul.
Mormântul lui Mahsuri
Mahsuri era o frumoasă tânără din Langkawi care a trait în secolul 18 şi care s-a căsătorit cu fratele mai mic al sultanului din Langkawi. Soţul ei a fost nevoit să plece la război şi aceasta s-a mutat la părinţii ei pentru a nu rămâne singură. La scurt timp în aceeaşi casă s-a mutat şi un poet călător care trebuia să o înveţe pe Mahsuri lingvistică şi muzică. Soţia sultanului a devenit invidiosă pe aceasta şi a acuzat-o pe nedrept de adulter şi aşa Mahsuri a foşt pedepsită cu moartea. Nevinovată fiind, a pus un bletem asupra insulei, să nu mai aibă pace timp de 7 generaţii. Nu stim dacă povestea este adevărată dar localnicii spun că, după moartea lui Mahsuri a urmat mai multe decenii de recolte eşuate şi numeroase atacuri dar în sfârşit acum pot respira uşuraţi pentru că periodă nefastă a trecut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu